fredag 5 juli 2013

Jordgubbar och rabarber

En ledig dag spenderades idag tillsammans med hela familjen på ett köpcenter. Perfekt val av dag då det var mulet och kvavt medan vi var där medan det klarnade upp framåt kvällen då vi kunde avnjuta både grillning och efterrättspaj! Första gången vi lagar något av våra egna rabarber istället för att låta de stå och bli snigelmat. Smulpaj blev det, enkelt men otroligt gott! 

Skär ner jordgubbar och rabarber i bitar, lägg i pajform och sockra efter smak och tycke. Blanda ihop en smuldeg på lika delar vetemjöl och havregryn, blanda i lite smör och lite socker och smula ut det över pajen. Degen ska ha en lätt blöt konsistens som enkelt klumpar sig. In i ugnen i 10-15 minuter i 225 grader och det är klart. Inte nog med att man får en ljuvlig paj, huset fylls av en doft som fullkomligt skriker sommar på köpet.


På köpcentret var min plan att köpa ett par nya t-shirts i modell inte helvit men som vanligt när jag har en så pass avskalad plan slutar det helt annorlunda. Summerat så blev det ett par skor, en t-shirt, en piké, fem par strumpor och ett par jeansshorts. Mycket nöjd med alla inköp men med tanke på att mina vita vardagsskor gick sönder igår är det klart mest praktiskt med mina nya skor som tar deras plats!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar