torsdag 11 juli 2013

Handla ny kompaktkamera

Har ett tag nu funderat på att köpa en ny kompaktkamera. Har redan både en systemkamera och en liten kompaktkamera men utvecklingen har gått framåt vilket har öppnat upp för lite nya möjligheter. Min systemkamera är fortfarande ohotad och kommer att följa med när jag vill fotografera. Däremot kan man numera köpa en kompakt som tål väder och vind och som man inte behöver vara rädd om vilket är väldigt trevlig då man pratar om en kamera som man vill ha med överallt där bebisen är. Inte nog med att man kan få det i en kompakt idag, man kan även få en vattentät kompakt som faktiskt tar bra bilder idag!

Valet står för närvarande mellan en Nikon AW110 och en Olympus Tough TG-2. Lutar nog lite mer mot Nikonkameran för närvarande. Den har inbyggd WIFI så att man kan dela med sig bilder direkt till tablets, telefon eller datorer. Har även GPS, kompass och massa annat tekniskt lull lull.

Får se hur det slutar! Såg att Nikon kameran finns hos Media Markt så tanken är att jag ska dit och se hur kameran ligger i handen. För min del är det en mycket viktig aspekt av en kompaktkamera. Den ska vara perfekt i handen för att man ska kunna ta med den på allt man gör. En komakt ska alltid finnas till hands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar