fredag 26 december 2014

Våldsam juldagsbio med hober och orcher

Juldagen firades traditionsenligt fram till eftermiddagen då det blev bio på schemat. När vi ändå befann oss i trakterna blev det biografen i Bromölla som för för övrigt står fast för mig som Sveriges bästa.

The Hobbit i 3D blev det och som vanligt stör 3Dn mer än vad den ger till en start men efter en stund vänjer man sig. Jag tycker dock fortfarande att det på något sätt blir för rent i 3D och kan sakna grinighet och eftereffekter som finns i bioproduktioner. Bioglasögonen var lite klumpiga men gav bra bild.När det kommer till filmen i sig var jag klart nöjd om den än var lite utdragen. De tre Hobbitfilmerna hade utan problem kunnat kortas ner till två utan att skära bort något som i sig gav berättelsen något som behövts. De första två var dock mer utdragna än den sista så av de tre så tycker jag den sista var bäst men tätt följd av den första. Men något helt annat var det jag noterade stack ut mest i den tredje filmen mot de andra två.

Tredje filmen var våldsam. I jämförelse mot de andra faktiskt till och med mycket våldsam. Och våldet i sig var inte något som gav filmen något utan bestod mest i närbilder på halshuggningar och lemlästningar i strid. Jag har full förståelse för att hela filmen är kring ett slag men även i de andra Hobbitfilmerna samt Sagan om Ringen filmerna har man låtit de stora slagen vara något avskalade när det kommer till blod och övervåld. Detta gick man ifrån något nu vilket var lite synd. Synd mest för att jag gärna ser att filmerna kan ses av så många som möjligt och det extra våldet här inte gav filmen något extra.

Men men, allt det åsido så var filmen ändå väldigt bra och jag rekommenderar den klart till alla som sett och gillat de andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar