måndag 9 september 2013

Blir bara ledsen av samhället runt omkring mig

Läser idag om pappan och hans ett och ett halvt åriga son som blev misshandlade på öppen gata i Malmö. Blir trött. Blir besviken. Blir ledsen. Jag är övertygad om att historien har många aspekter och att jag inte på något sätt har hela bilden. Oavsett hur det startat så är det som händer aldrig accepterbart. Någonsin.

Hur kan detta hända utan att någon tar ett steg in för att försvara den som inte kan försvara sig själv. Hur det kan hända utan att folk ställer sig upp rakryggade och säger "Nu får det räcka".

Läste att vittnen steg in och räddade undan barnet men troligen inte vågade försvara mannen då det var en stor grupp med människor som anföll honom. Läste att det var fem olika personer som anmälde händelsen. Önskar att dessa tips leder till ett snabbt gripande av alla indlandade och låter dessa få sitt straff.

Fall som dessa får inte gå samhället förbi. De måste lösas för allas vår skull.

Vi lever i ett land som är fritt och måste så vara. För varje uns av frihet vi förlorar blir vi ett allt mer stängt land där våra ljumna kvällar inte kan besökas, våra underbara sjöar inte kan badas i och våra lummiga gator inte kan gås på.

Med frihet kommer ansvar, stå upp för vad som är fel runt omkring dig. Stå upp för att alla ska vara välkomna och ingen ska behöva känna sig rädd.

Stå upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar