fredag 8 maj 2015

Inlåst!

I måndags kväll tog jag och några vänner och blev frivilligt inlåsta i ett rum fullt av gåtor där målet är att komma ut. Det är inte så klaustrofobiskt som det låter dock utan det hela är ett spel som kallas Escape game.

I escape game byggs ett rum upp och en berättelse tas fram i anslutning till rummet, de som vill vara med och spela blir inlåsta och måste lösa en flerstegsgåta för att komma åt nyckeln som leder ut. Under tiden man spelar så finns en spelledare som hela tiden övervakar allt som sker och kan ge ledtrådar eller hjälp om ett lag fastnat i någon del av gåtan.

Självklart kommer jag inte avslöja något av gåtorna eller liknande men jag kan ändå berätta om rummet vi var i då det finns viss officiell inforamtion från hemsidan.

Rummet vi tog oss igenom igår var Major Konrads dilemma. Majoren är övertygad om att det finns ubåtar i Helgasjön. Ingen har dock velat ge honom medel att undersöka så han har därför genomfört egna undersökningar. Plötsligt försvinner majoren och det är här spelarna kommer in. Spelarna får tillgång till majorens kontor men så fort de kommit in går dörren i baklås och de måste börja spåra vad som försigått på kontoret för att hitta nyckeln ut.

För de som är intresserade av speldynamiken kan man söka på escape game på google så kommer det upp mängder med små spel man kan spela på temat. I korta drag är det att det mesta som finns, finns av en anledning och ska använas. Saker är låsta, saker är gömda, allt är gåtor.

Vår tid på Major Konrads Dilemma blev 38:36. Kan du slå oss?

För mer information kring Inlåst i Växjö, http://www.escapegamevaxjo.se/
Inlåst finns även på Instagram samt Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar